Βωλάξ

Τήνος Αξιοθέατα

Με το έξοχο όνομα Βωλάξ, που θυμίζει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, θα συναντήσετε στην Τήνο ένα από τα πιο αξιοπερίεργα τοπία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα μικρό οροπέδιο στη μέση της Τήνου και οι τριγύρω του πλαγιές, είναι διάσπαρτα από στρογγυλές πέτρες και βράχια σε περίεργα σχήματα. Ένα γεωλογικό αξιοπεριέργο φαινόμενο.

Βωλάξ

Αξίζει να περπατήσετε ανάμεσα στις πέτρες του Βώλαχ αφού αφήσετε το όχημα σας στο μικρό ομώνυμο οικισμό. Η επαφή σας με τις ζεστές πέτρες σίγουρα θα σας συγκινήσει. Αν είναι άνοιξη το τοπίο θα είναι γεμάτο με κίτρινα αγριολούλουδα. Φροντίστε να είναι απόγευμα όταν θα κάνετε την επίσκεψη σας στον Βωλάξ και θα θαυμάσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Τήνο.

Πρόσβαση σε αυτές τις περίεργες πέτρες-βράχους του Βώλαξ μπορείτε να έχετε και από άλλους οικισμούς της Τήνου καθώς είναι "σπαρμένοι" σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή μέχρι και την Λιβάδα. Για τους ειδικούς του bouldering που κερδίζει συνεχώς καινούργιους φίλους ως δραστηριότητα στην φύση, η περιοχή του Εξωμβούργου - Βώλακα θεωρείται το μεγαλύτερο πεδίο στην Ευρώπη.

Φωτογραφίες από τα βράχια του Βώλακα μπορείτε να δείτε στην photogallery του tinosinfo.gr σε 2 portfolio. Τήνος Βώλαξ Φωτογραφίες - Τήνος Βώλακας Φωτογραφίες και σύντομα θα δημοσιευθούν κι άλλες.

ΒΩΛΑΞ