Τήνος Δραστηριότητες

Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός για την Τήνο

Η Τήνος είναι ένα νησί που ανήκει στις Κυκλάδες αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε κλασικό κυκλαδονήσι. Ενώ διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά ίδια με τις υπόλοιπες Κυκλάδες η Τήνος έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπάρχουν μερικά που είναι εντελώς ξεχωριστά και οφείλονται στην τοπική λαϊκή αρχιτεκτονική και πολιτιστική παράδοση, ενώ κάποια άλλα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα έχουν να κάνουν με το σύγχρονο χαρακτήρα της Τήνου.

Τήνος Δραστηριότητες

Σε αυτέ εδώ τις ιστοσελίδες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς κατά της διάρκεια της παραμονής του στην Τήνο. Δραστηριότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με την φύση αλλά φυσικά και με την τοπική παράδοση. Στην Τήνο μπορεί κανείς να τα συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού δεν θα είναι μόνο μα ευχάριστη και χρήσιμη δραστηριότητα στην φύση, αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε βήμα-βήμα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τήνου.

Στην Τήνο η έννοια της περιήγησης παίρνει άλλη διάσταση καθώς είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει κανείς, αλλά κυρίως αυτά που έχει να δει, έτσι που άνετα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την Τήνο ως τον παράδεισο του περιηγητή. Μέσα όμως σε όλα αυτά που έχει δημιουργήσει η παράδοση στην Τήνο (και μιλάω ακόμη και για την θρησκευτική της παράδοση), τους Περιστεριώνες, την εξόρυξη και την επεξεργασία του μαρμάρου και τόσα άλλα, πόσοι ξέρουν πως η Τήνος διαθέτει πάνω από 100 διαδρομές για αναρρίχηση;

ΤΗΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ