Τήνος Μουσεία

Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός για την Τήνο

Πιστεύω ότι τα μουσεία προσθέτουν πολύ στην αξία ενός τόπου και αυτό συμβαίνει και στην Τήνο. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η Τήνος είναι ολόκληρη ένα μουσείο λαϊκού πολιτισμού, τα οργανωμένα της μουσεία (ανάμεσα τους και ένα μοντέρνας τέχνης) κάνουν την διαμονή των επισκεπτών στο νησί άκρως ενδιαφέρουσα.

Τήνος Μουσεία

Σε αυτέ εδώ τις ιστοσελίδες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς κατά της διάρκεια της παραμονής του στην Τήνο. Δραστηριότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με την φύση αλλά φυσικά και με την τοπική παράδοση. Στην Τήνο μπορεί κανείς να τα συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού δεν θα είναι μόνο μα ευχάριστη και χρήσιμη δραστηριότητα στην φύση, αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε βήμα-βήμα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τήνου.

Τα σημαντικά μουσεία είναι βέβαια αυτά που έχουν να κάνουν με την πολιτιστική παράδοση της Τήνου, τους τηνιακούς μαστόρους και καλλιτέχνες, αλλά μαζί μ’αυτά η παναγία της Τήνου, τα μοναστήρια της, το αρχαιολογικό μουσείο και οι αίθουσες τέχνης του νησιού προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο πολιτιστικό προϊόν της Τήνου και όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε ένα πλήρες αφιέρωμα στα μοναδικά μουσεία της Τήνου.

ΤΗΝΟΣ ΜΟΥΣΕΙΑ